Aktiviteter og eventer

Vi skreddersyr aktiviteter og event etter ønske!

Aktiviteter og eventer

Det er mye å finne på under et opphold på Grand hotell Egersund, enten du reiser alene, med kjæresten, med storfamilien, eller med vennegjengen.

Siden Grand Hotell ligger sentralt plassert i Egersund sentrum, er det naturlig å benytte seg av denne og de mange mulighetene den gir. Samtidig er det relativt kort vei til de fleste andre attraksjoner og aktiviteter i området, inkludert Stavanger. 

Egersund har mange spennende aktiviteter å tilby, som bryggeriomvisning, Chokoladefabrikk og skattejakt, der målet er å komme "inn under huden" på byen. Vi som jobber på Grand Hotell har lang erfaring i å finne de rette aktivitetene og underholdningen nettopp for din gruppe eller bedrift. En av de mest populære aktivitetene for tiden er vinsmaking. Francois bor i Stavanger, men kommer fra Frankrike og han har kunnskapen som trengs for å gi dere en innholdsrik opplevelse! Egersund Chokoladefabrik A/S ligger kun 50 meter fra hotellet og er en opplevelse i seg selv! Kursene der gjestene får lage sin egen sjokolade er svært populære.

Egersund Fayancemuseum er flyttet til de opprinnelige fabrikklokalene i sentrum. Dette er et interessant og lærerikt besøk hvor lokal guide kan leies inn. Visste du forresten av fayancefabrikken var en av de to viktigste årsakene til oppblomstringen av Egersund som by? Den andre årsaken var selvsagt silda som bokstavelig kom rekende på ei fjøl i 1840 årene. Når du første er i byen så må du bestille fisk fra Grands smakfulle meny.

Egersund kan også lokke med en rekke flotte sykkelturer og toppturer i og utenfor byen. Vi gir dere gjerne tips om løyper og turer, enten i byen, i innlandet elelr ved kysten Det er en flott opplevelse å sykle elelr gå langs den gamle, kuperte med flotte jærbanen som ble anlagt i 1884-87. Da togbanen kom til byen, ble også hotellene anlagt og trafikken i byen økte.

Vi skreddersyr aktiviteter etter deres ønske! Hva med en tur til Eigery fyr der vi studerer den unike geologien og får vite mer om Magma Geopark og det harde livet for fyrvokteren og hans assistenter. M/S Sjødis er en fiskebåt med kapasitet til 12 passasjerer. Johnny tar dere gjerne med ut på en fisketur i Søra sundet. Tenk å få sitte på dekk sommerstid og skrelle rekker, høre bølgeskvulpet og bare nyte solstrålene..

Mulighetene er mangfoldige. Ta kontakt med oss på Grand Hotell - vi skreddersyr for dere!

Vi skreddersyr ditt arrangement og tilfører det STORE ekstra. Velkommen!

Turistopplevelser

Egersund, Jæren og Stavanger

Den sjarmerende sjøfartsbyen Egersund finner du sør i Rogaland, der jærlandskapet går over til daler og fjell. Historien går tilbake til 1800-tallet da sildefiske skapte hektisk virksomhet og trehusbebyggelsen vokste frem. Byen bærer stolt historien til Egersund Fayancefabrikk som gav byen viktige arbeidsplasser i hele 133 år.

Grand Hotell har attraktiv beliggenhet i sentrum av Egersund og er et glimrende utgangspunkt for opplevelser i og utenfor byen. Gågata starter ved hotellet og vi tilbyr gode handlemuligheter i et av Norges best bevarte trehusmiljø. Grand Hotell har fokus på lokal mat, som fisk fra vår lokale fiskeleverandør og lokal drikke fra vår lokale produsent Berentsen Brygghus. Vi har egne menyer for bussgrupper og vi har tilrettelagt guidet busstur rundt i byen. Les mer om hva vi tilbyr her.

Det er korte avstander til den populære Preikestolen, Kjerag, Månafossen og Stavanger. Bo i den sjarmerende trehusbebyggelsen Egersund og ta hyggelige turer til kjente områder i Dalane og Rogaland.