Vinkjelleren

Et intimt og stemningsfullt lokale

Grand Vinkjeller

Vinkjelleren er vårt stemningsfulle, intime lokale, perfekt for grupper opptil 40 personer som ønsker en kulinarisk opplevelse med tilhørende viner og egen servitør.

Våre kokker har fokus på lokal, kortreist mat. Vinreoler, sofagruppe, peis og levende lys skaper en flott ramme for en hyggelig kveld.

Tilbakemelding fra en av våre bedriftsgjester
"Jeg må på vegne av alle som var i Grand Vinkjeller takke for en fantastisk opplevelse vi hadde i går kveld. Mat og viner var helt fortreffelig og det var kvalitet i alle ledd. Det er utrolig kjekt å høre fra våre gjester  at dette var på høyde med de fineste restauranter i Oslo og Stockholm. En velkomponert meny med tilhørende gode viner er oppskriften på suksess. Gleder meg til neste besøk!"
Hilsen Ronny Arntsen i ITKON


JULEBORD I VINKJELLEREN
Lokalet kan selvsagt også benyttes under julebordsesongen. Dere disponerer lokalet hele kvelden. Vi komponoerer en satt 4-retters julemeny. Kontakt oss ved interesse. 

VINSMAKING
Bestill gjerne vinsmaking i forkant av middagen. Les mer om vårt tilbud her.

Vin (fra latin vinum) er en alkoholholdig drikk som fremstilles ved gjæring av druesaft. Drueplanten tilhører familien Vitis Vinifera. Vin laget på annen frukt eller bær enn drue kalles fruktvin.
Dyrking av vindruer spredte seg fra Den fruktbare halvmåne og Svartehavet til Middelhavet og Romerriket i tidlig historisk tid. De fleste druesorter kommer opprinnelig fra Italia og Sicilia og noe av Middelhavet. (Wikipedia).

OM LAGRING AV VIN 
Det er mange myter om vin og lagring. Først og fremst den at nesten all vin har godt av ett år eller flere i kjelleren. Faktum er det stikk motsatte. De fleste viner er best mens de er unge og friske. Så kommer et midtskikt som gjerne kan få ett til to år i kjelleren, vesentlig for å " slipes i kantene". Det er bare en liten andel av verdens vinproduksjon som har godt av et opphold i en kald, mørk og litt fuktig kjeller. Og, ikke minst, det er bare unntakene blant billigvinene som blir bedre ved lagring.

TEMPERATUREN ER ALFA OMEGA
Det viktigste er at temperaturen ikke svinger mye over kort tid. Årstidsvariasjoner gjør ingenting. Det ideelle er et rom som holder 12-13 grader, men det bør helst holde seg innenfor 8-16 grader Celsius.  Fuktighetens betydning for lagring av vin er overdrevet, men det er et gode for korkene at det er litt fuktighet til stede. Husk at alle vinflasker skal ligge, slik at hele underdelen av korken er dekket av vin. Hovedunntaket er Madeira, som skal stå i vinkjelleren. (DN.no:vinkjeller).
Grand Hotell Egersund
Vinkjeller%20oversikt
Vinutvalg i vinkjeller
God vin
Godt vinutvalg! Foto: Hugo Lutcherath
Vinkjeller Egersund
Vår stemningsfulle vinkjeller, Grand hotell Egersund. foto: Hugo Lutcherath