De-Historiske
Grand Hotell Egersund   

Temabaserte konferansepakker

Er du på jakt etter kurs eller konferanselokaler?

Temabaserte konferansepakker

Tema: KRIGSHISTORIE
Johan Aakre har nær kjennskap til lokal krigshistorie, enten det dreier seg om tyske befestninger eller allierte operasjoner i distriktet. Nærheten til Storbritannia og den store konvoitrafikken gjorde at det er mye å fortelle! En flik av verdenshistorien får du fra Operasjon Freshman, det tragiske første forsøk på å stoppe tungtvannsanlegget på Rjukan med glidefly. Eller om det store flyangrepet mot Egersund havn med 52 allierte fly, illustrert med autentiske bilder og filmopptak? Og om Secret Intelligence Service sin stillegående MTB 718 som var her fire ganger (med en nestkommanderende som senere regisserte fire James Bond filmer) - det hele ledet fra en svært hemmelig base i Peterhead? Og hva slags utstyr fikk agenter tilgjengelig når de skulle ut på oppdrag?   
 
Du kan velge om du vil ha hele den lokale krigshistorien på 60 minutter, eller mer inngående og avgrensede historier. Anledning til spørsmål og svar etterpå.
Kombiner med kurspakke på Grand, mat, overnatting samt gåtur til et av krigsminnene med eller uten guide.
 
Tema: SYKKELOPPLEVELSE
Rute: Egersund sentrum – følg veibeskrivelsen til Eigerøy fyr. På Grand hotell har vi sykler til utleie.
Lengde:  21 kilometer.Det er sykkelsti deler av veien. Turen kan sykles hele året. Turen passer for folk i alle aldre, men det er noen strekk med smal vei og anbefales ikke for små barn på egen sykkel! Sykle tilbake til Egersund by.

Ta sykkelturen til Eigerøy, besøk Eigerøy fyr som har et av Europas sterkeste lys og som ble oppført som et ledd i å bygge opp skipssikkerheten langs kysten. Studer også den spesielle geologien langs ruta. Magma Geopark har laget gode beskrivelser, les her. Det unike med steinen i området, som heter anortositt, er at den fins i store forekomster kun i Egersund, i et utilgjengelig område i Cananda og på månen! Altså vel verdt å studere på turen!
 
Start i Egersund sentrum og følg veien til Jernbanestasjonen (1 km), ta til venstre og sykle over Eigerøy bru (1,7 km). I rundkjøringen ta til høyre og følg skilt til p-plass på Segleim (5,7 km - ikke sykkelsti). Stopp gjerne på Skadbergstranden og ta et bad. Totalt 9,2 km hver vei til p-plass ved Segleim. Parker sykkelen her eller sykle ca 2 km ut på veien mot fyret. Det er merka sti siste delen av turen.  TURBESKRIVELSE MED KART HER!
 
Tur til Eigerøy fyr og krigsminner
Tur til Eigerøy og krigsminner
Temabaserte konferansepakker
Tema: krigshistorie
På sykkel i Egersund
Tema: på sykkel med utsikt over Egersund