De-Historiske
Grand Hotell Egersund   

Krigshistorie i Egersund

Foredrag om krigen på 60 minutter!

Foredrag om krigshistorien

Foredrag av Johan Aakre

Johan Aakre har nær kjennskap til lokal krigshistorie, enten det dreier seg om tyske befestninger eller allierte operasjoner i distriktet. Nærheten til Storbritannia og den store konvoitrafikken gjorde at det er mye å fortelle!
En flik av verdenshistorien får du fra Operasjon Freshman, det tragiske første forsøk på å stoppe tungtvannsanlegget på Rjukan med glidefly. Eller om det store flyangrepet mot Egersund havn med 52 allierte fly, illustrert med autentiske bilder og filmopptak? Og om Secret Intelligence Service sin stillegående MTB 718 som var her fire ganger (med en nestkommanderende som senere regisserte fire James Bond filmer) - det hele ledet fra en svært hemmelig base i Peterhead?
Og hva slags utstyr fikk agenter tilgjengelig når de skulle ut på oppdrag?   
 
Du kan velge om du vil ha hele den lokale krigshistorien på 60 minutter, eller mer inngående og avgrensede historier. Anledning til spørsmål og svar etterpå.
 
 
«Krigshistorie på 60 minutter» med autentiske bilder og film kr 4000,-
 
«Operasjon Freshman», bildeforedrag (30 min) kombinert med tur til minnesmerke og henrettelsested, kr 4000,-
 
«Flyangrepet på Egersund havn», bildeforedrag med autentiske bilder og film fra Dallachy Strike Wing, 45 min., kr 3000,-
 
«Spesialbåten MTB 718 og SIS-basen i Peterhead», bildeforedrag om en virksomhet som aldri kom i historiebøkene, 45 min., kr 3000,-.
 
Guidete turer kan gjennomføres etter avtale og ut fra interesseområde.

Send epost om forespørsel her.
 
 
 
 
Krigshistorie%20I
Krigsbilde fra Egersund