De-Historiske
Grand Hotell Egersund   

Sommer i Egersund

SOMMEROPPLEVELSER

Velkommen innom Egersund i sommer. Her finner du opplevelser i fleng både for store og små. Egersund er en koselig, liten, innholdsrik og spennende kystby på sørvestlandet. Her får du eventyraktige naturopplevelser, fotturer,  shoppingmuligheter, museer, attraksjoner og spisesteder. En kjekk og spennende destinasjon for store og små, enten man er eventyrlysten og søker spenning, eller man søker fred og ro i koselige og rolige omgivelser. 

​ATTRAKSJONER OG OPPLEVELSER 

I Egersund er det utrolig mye kjekt og koselig å finne på. 
 
BYTUR OG SHOPPING I TREHUSBYEN EGERSUND
Egersund sies å være en av Norges aller best bevarte trehusbyer. Her kan du tusle rundt i små koselige gater blant verneverdige trehus som i dag huser butikker, restauranter, kafeer og små boliger. En trivelig gå- og shoppinggate strekker seg fra hotellet gjennom sentrum. Klikk her for å se hvilke butikker du finner i Egersund. 
KORTFERIER OG AKTIVITETSPAKKER
Sammen med flere ulike aktører har vi satt opp mange nye kjekke aktivitetspakker. Enten du kommer med familien, vennegjengen, alene eller med kjæresten har vi pakker som passer for deg.  Se utvalget av våre pakker her. 
 
SYKKELUTLEIE
NYHET: Vi har fått elsykler! I tillegg til våre ordinære sykler har vi nå kjøpt inn en stor mengde elsykler. Hos oss kan du kjøpe reisepakker som inkluderer overnatting og elsykler. Les mer om sykkelpakkene våre her. Ta kontakt med oss i resepsjonen dersom du ønsker å leie sykkel. 
 

MAGMA GEOPARK

Egersund ligger i en Magma Geopark som er annerkjent av UNESCO. Det finnes bare 140 slik geoparker i verden. Sjekk ut Magma Georpark, et eventyr av naturopplevelser for både store og små. Du har kanskje allerede hørt om Trollpikken - den aller mest kjente steinformasjonen her i Magma Geopark? Les mer om Trollpikken her.
 

VERDENSBERØMTE STEINFORMASJONER

Med utgangspunkt i Grand Hotell kan du ta dagsturer til både Preikestolen, Kjeragbolten og Trollpikken. Trollpikken ligger i Egersund. De andre 2 kan du gjerne ta som dagstur med utgangspunkt i Egersund. Mens Preikestolen er den mektige og Kjeragbolten den utfordrende, er Trollpikken den morsomme. Turen til Trollpikken er en lett og vakker tur som passer for hele familien. Skal du til Trollpikken kan du velge den lange turen som starter i sentrum, eller kjøre til Trollpikkens parkeringsplass. Skal du til Preikestolen eller Kjerag kan du nå disse med bil som dagstur fra Egersund. Les om hver enkelt attraksjon her: 

BO I SOMMERBYEN
EGERSUND

Sikre deg et rom på vårt historiske hotell,
midt i hjertet av sommerbyen Egersund.
KLIKK HER FOR BESTILLING
HVORFOR EGERSUND? 
Gjør sommerferien ekstra hyggelig med en natt eller to på Grand Hotell i Egersund sentrum. Grand Hotell er et fullservicehotell med alt du trenger fra overnatting til frokost, lunsj og middag. Du finner mye fin shopping like utenfor hotelldøren; Både i gågatens nisjebutikker eller på kjøpesenteret Amfi Eikunda. Kjøpesenteret ligger i Egersund Fayance sine gamle fabrikklokaler. Her finner du også Fayancemuseet som er vel verdt et besøk. Sentrum er en turistattraksjon i seg selv. Egersund er en av Norges best bevarte trehusbyer. Her kan du vandre rundt i små trange gater i en veldig koselig by på sør-vestlandet. Hotellet ble akkurat 140 år, og er en av perlene til De Historiske Hotel & Spisesteder. Les mer om Egersund og alle muligheter og attraksjoner byen byr på på Visit Egersund. Kommer du med egen bil har hotellet egen parkeringsplass.  Liker du å gå tur og gjerne få noen spektakulære naturopplevelser på veien? Da bør du komme til Egersund. Sjekk ut vår tur- og aktivitetstips her!

SULTEN? 
I Egersund sentrum finner du flere restauranter og spiseteder. I midten av mars 2019 åpnet vi EIGRA kjøkken & Bar her på hotellet. Her ønsker vi deg velkommen til å nyte de beste lokale råvarer i en moderne setting. "Fun dining, sharingstyle" er et begrep vi innførte i restauranten da den åpnet. Fyll bordet med de rettene og råvarene dere har mest lyst på akkurat denne dagen, og del, spis og kos dere med de rettene der har valgt. Vi har også satte menyer for deg som  syns det er vanskelig å velge. Bestill gjerne bord på forhånd, så holder vi av en fin plass til deg. Bordbestilling gjøres via eigra.no eller på telefon 51 49 60 60. 


MATPAKKE

Overnattende gjester kan gjerne smøre med seg matpakke fra frokostbuffet mot et tillegg i pris. Henvend deg til servitøren, så får du det du trenger til å pakke maten i.  Vi har også en oppgradert lunsjpakke hvor du slippe å gjøre noe selv (inkl. påsmurt, vannflaske, snacks, frukt ol.). Den oppgraderte lunsjpakken må bestilles på forhånd, og seinest dagen før. 

 

AKTIVITETER

Vi elsker disse aktivitene, og tror du også vil like dem: 
  • Frisbeegolf på Skadbergsanden (du får låne utstyr hos oss). 
  • Tur til Trollpikken – turen er lett å gå, og byr på spektakulære naturopplevelser. 
  • Gågaten og trehusbyen – kjekk opplevelse enten du vil på sightseeing eller shopping
  • Eigerøy fyr – en vakker og familievennlig tur. Lekent naturlandskap, med nydelige utsikter. 
  • Egersund Chocoladefabrik & co – besøk en ekte is- og sjokoladefabrikk. Klikk for en sniktitt på Instagram.
  • Sykling – du kan leie elsykler og vanlige sykler hos oss. Spør oss om du vil ha tips til ruter som passer for deg. 
  • Coasteering - lek i havet tilpasset din komfortsone. Les mer her.  
  • Skadbergsanden er en nydelig sandstrand. Populær badestrand, og yndet turmål hele året. 
Sommerbrosjyre Egersund Opplev Egersund 2020
Opplev Egersund i sommer. Klikk og les Visit Egersund sitt turistmagasin for 2020. Her får du info. om mye kjekt du kan se og gjøre i Egersund.
BOOKING
Telefon: 51 49 60 60 
E-post: booking@grand-egersund.no 

EVENT OG ARRANGEMENTER I EGERSUND

Lyst å få med deg det som skjer? Ta en titt på kommende arrangementer og festivaler. Kanskje finner du en konsert eller show som er satt opp i perioden når du kommer til Egersund. 
VISIT EGERSUND 
Les mer om byen, spisesteder, aktivitetstilbud, attraksjoner, kulturtilbud og eventer på Visit Egersund sine nettsider. 
BOOK HOTELLROM
Sjekk kapasitet og pris her
foto: @vagabondsofsweden
foto: @vagabondsofsweden
Preikestolen
Besøk Preikestolen mens du er i Egersund, eller på vei til eller fra Egersund.