Sommer i Egersund

SOMMEROPPLEVELSER

Velkommen innom Egersund i sommer. Her finner du opplevelser i fleng både for store og små. Egersund er en koselig, liten, innholdsrik og spennende kystby på sørvestlandet. Her får du eventyraktige naturopplevelser, fotturer,  shoppingmuligheter, museer, attraksjoner og spisesteder. En kjekk og spennende destinasjon for store og små, enten man er eventyrlysten og søker spenning, eller man søker fred og ro i koselige og rolige omgivelser. 

SOMMERTILBUD

Tre-retters middag 
Dobbeltrom 
Frokost 
fra kr 1270,- per person 

KLIKK HER FOR BESTILLING

Sommertilbudet gjelder i perioden 4. juli - 13. august.

​ATTRAKSJONER OG OPPLEVELSER  ​

I Egersund er det utrolig mye kjekt og koselig å finne på. Her har du noen av våre forslag.
 

TUR MED SEILBÅT

NYHET: Bli med på seilbåt- og badetur med Coastal Adventures sin flotte seilskute"Selkie". Avganger nesten hver dag i hele sommer. Dere seiler ut til en strand, kaster anker og bader i den vakre skjærgården i Egersund. Coastal adventure tilbyr en rekke andre kjekke aktiviteter for alle aldersgrupper. Klikk her for å se hele utvalget av aktiviteter. 
 
BYTUR OG SHOPPING I TREHUSBYEN EGERSUND
Egersund sies å være en av Norges aller best bevarte trehusbyer. Her kan du tusle rundt i små koselige gater blant verneverdige trehus som i dag huser butikker, restauranter, kafeer og små boliger. En trivelig gå- og shoppinggate strekker seg fra hotellet gjennom sentrum. Klikk her for å se hvilke butikker du finner i Egersund. Kulturstien i sentrum har blitt en populær aktivitet for turister. 
KORTFERIER OG AKTIVITETSPAKKER
Sammen med flere ulike aktører har vi satt opp mange nye kjekke aktivitetspakker. Enten du kommer med familien, vennegjengen, alene eller med kjæresten har vi pakker som passer for deg.  Se utvalget av våre pakker her. 
 
SYKKELUTLEIE
NYHET: Vi har fått elsykler! I tillegg til våre ordinære sykler har vi nå kjøpt inn en stor mengde elsykler. Hos oss kan du kjøpe reisepakker som inkluderer overnatting og elsykler. Les mer om sykkelpakkene våre her. Ta kontakt med oss i resepsjonen dersom du ønsker å leie sykkel. 
 

MAGMA GEOPARK

Egersund ligger i en Magma Geopark som er annerkjent av UNESCO. Det finnes bare 140 slik geoparker i verden. Sjekk ut Magma Georpark, et eventyr av naturopplevelser for både store og små. Du har kanskje allerede hørt om Trollpikken - den aller mest kjente steinformasjonen her i Magma Geopark? Les mer om Trollpikken her.
 

VERDENSBERØMTE STEINFORMASJONER

Med utgangspunkt i Grand Hotell kan du ta dagsturer til både Preikestolen, Kjeragbolten og Trollpikken. Trollpikken ligger i Egersund. De andre 2 kan du gjerne ta som dagstur med utgangspunkt i Egersund. Mens Preikestolen er den mektige og Kjeragbolten den utfordrende, er Trollpikken den morsomme. Turen til Trollpikken er en lett og vakker tur som passer for hele familien. Skal du til Trollpikken kan du velge den lange turen som starter i sentrum, eller kjøre til Trollpikkens parkeringsplass. Fra parkeringsplassen tar turen opp cirka 30-45 minutter. Skal du til Preikestolen eller Kjerag kan du nå disse med bil som dagstur fra Egersund. Les om hver enkelt attraksjon her: 
HVORFOR EGERSUND? 
Gjør sommerferien ekstra hyggelig med en natt eller to på Grand Hotell i Egersund sentrum. Grand Hotell er et fullservicehotell med alt du trenger fra overnatting til frokost, lunsj og middag. Du finner mye fin shopping like utenfor hotelldøren; Både i gågatens nisjebutikker eller på kjøpesenteret Amfi Eikunda. Kjøpesenteret ligger i Egersund Fayance sine gamle fabrikklokaler. Her finner du også Fayancemuseet som er vel verdt et besøk. Sentrum er en turistattraksjon i seg selv siden Egersund er en av Norges best bevarte trehusbyer. Her kan du vandre rundt i små trange gater i en veldig koselig by på sør-vestlandet. Hotellet har rundet 140 år i drift, og er en av perlene til De Historiske Hotel & Spisesteder. Les mer om Egersund og alle muligheter og attraksjoner byen byr på på Visit Egersund. Kommer du med egen bil har hotellet egen parkeringsplass.  Liker du å gå tur i spektakulære naturopplevelser? Da bør du komme til Egersund. Sjekk ut vår tur- og aktivitetstips her!

MAT OG DRIKKE 
I Egersund sentrum finner du flere restauranter og spiseteder. Hotellets spisested, EIGRA kjøkken & Bar, er i følge Region Stavanger en av topp 10 restauranter i Rogaland. Her ønsker vi deg velkommen til å nyte de beste lokale råvarer i en moderne setting. Vi serverer gjerne rettene "sharing style" til deling mellom dere. Fyll bordet med de rettene og råvarene dere har mest lyst på akkurat denne dagen, og del, spis og kos dere. Vi byr også på 3- og 6-retters satte menyer og tilhørende drikkepakker. Bestill gjerne bord på forhånd, så holder vi av en fin plass til deg. Bordbestilling gjøres enklest på eigra.no
 

MATPAKKE

Smør gjerne med deg matpakke fra frokostbuffeten mot et tillegg i pris. Henvend deg til servitøren, så får du det du trenger til å pakke maten i.  Vi har også en oppgradert lunsjpakke hvor du slipper å gjøre noe selv. Denne pakken inkluderer påsmurte rundstykker/baguetter, vannflaske, snacks, frukt ol. Den oppgraderte lunsjpakken må bestilles på forhånd, og seinest dagen før. 

 
digital_1080x19204

AKTIVITETER

Vi elsker disse aktivitene, og tror du også vil like dem: 
 • Tur med seilbåt til kritthvite rullesteinsstrender i nordasundet. Les mer og bestill her!
 • Tur til Trollpikken – turen er lett å gå, og byr på spektakulære naturopplevelser. 
 • Gågaten og trehusbyen – kjekk opplevelse enten du vil på sightseeing eller shopping
 • Eigerøy fyr – en vakker og familievennlig tur. Lekent naturlandskap, med nydelige utsikter. 
 • Egersund Chocoladefabrik & co – besøk en ekte is- og sjokoladefabrikk. Klikk for en sniktitt på Instagram.
 • Sykling – du kan leie elsykler og vanlige sykler hos oss. Spør oss om du vil ha tips til ruter som passer for deg. 
 • Coasteering - lek i havet tilpasset din komfortsone. Les mer her!
 • Skadbergsanden er en nydelig sandstrand. Populær badestrand, og yndet turmål hele året. 
 • Frisbeegolf på Skadbergsanden (du får låne utstyr hos oss). 
 • Yoga og kajakktur, med #yogasøstrene. Les mer og bestill her!
 • En tur innom "Hot Mama", en splitter ny flytende sauna 50 meter fra hotellet. Les mer og bestill her
 • Hotellpakke inkludert 2 timer med kjøring av splitter nye Porsche 911 Carrera 4S

Klar for en aktiv ferie? Klikk her for å se flere av Coastal Adventures sine aktiviteter!
BOOKING
Telefon: 51 49 60 60 
E-post: booking@grand-egersund.no 

EVENT OG ARRANGEMENTER I EGERSUND

Lyst å få med deg det som skjer? Ta en titt på kommende arrangementer og festivaler. Kanskje finner du en konsert eller show som er satt opp i perioden når du kommer til Egersund. 
VISIT EGERSUND 
Les mer om byen, spisesteder, aktivitetstilbud, attraksjoner, kulturtilbud og eventer på Visit Egersund sine nettsider. 
BOOK HOTELLROM
Sjekk kapasitet og pris her
foto: @vagabondsofsweden
foto: @vagabondsofsweden
Preikestolen
Besøk Preikestolen mens du er i Egersund, eller på vei til eller fra Egersund.