De-Historiske
Grand Hotell Egersund   

Tilbakeblikk - Intervju med Kubik

Intervju med Pia Sand i Kubik Interiørarkitekter etter utbyggingen i 2015
Kubik har jobbet for Grand hotell Egersund i de to siste utbyggingsprosjektene.
 pfk3741
Tapetvalg til nye rom på Grand hotell
Kan du si litt om hvem Kubik og Pia Sand er?

Kubik er et interiørarkitektkontor som arbeider for å forsterke kundens firmaidentitet. Vi skreddersyr interiørløsninger etter kundens behov og situasjon. Jeg er utdannet interiørarkitekt fra Barcelona og har jobbet der i to år. Da jeg flyttet tilbake til Norge møtte jeg Hege Liven og vi startet Kubik Interiørarkitekter sammen.

Hvilke typer prosjekter jobber dere med til daglig?

Vi jobber hovedsakelig med offentlige bygg som ulike kontorlokaler, kantiner, kjøpesentre, kafeer og hoteller.

Hvordan er det å jobbe med Grand Hotell Egersund?

Dette er et unikt og flott prosjekt. Her er det mye historie i veggene og en byggherre som er opptatt av og ser verdien i å få fram og ta vare på de historiske kvalitetene i byggene. Det er også veldig hyggelig å jobbe med et prosjekt i Egersund. Vi har blitt skikkelig glade i byen, historien til hotellet og den gamle trehusbebyggelsen.

Hva er det som gjør dette prosjektet spennende?

Det er et spennende prosjekt fordi man jobber med bygningsmasser fra flere ulike tidsepoker og stilarter. Det å finne balansen mellom det nye og det gamle originale og få dette til å bindes sammen på en elegant måte er utfordrende og inspirerende.  

Kan du gi noen hint om hva gjestene på Grand Hotell Egersund kan se frem til etter utvidelsen er ferdig med tanke på interiøret?

Vi vil fortsette med fokuset på å ivareta det originale som har vært i husene. Det vil bli hotellrom fulle av sjarm og historie. Nå jobber vi blandt annet med å forsøke å få reproudsert en tapet som kom fram da noen av veggene ble revet. 

Har du et generelt tips til folk og bedrifter som vil pusse opp gamle hus, hva er viktig å tenke på?

Det krever både tid og kunnskap. Har man et gammelt hus så er det viktig å sette seg inn i husets historie - Det finnes flinke fagfolk man burde ta kontakt med for tips og råd for å ta vare på gamle byggverk og hvordan man restaurer husene etter gamle tradisjoner og antikvariske prinsipper. 
Renovering av det ærverdige Nordås-huset i Strandgata