De-Historiske
Grand Hotell Egersund   

Kulturnatt

Fredag 19. oktober 2018
En kveld med mye å glede seg til
kulturnatt-2018

KLIKK HER FOR Å BESTILLE BILLETTER!​


KLIKK HER FOR Å BESTILLE BILLETTER!Gaute Sortland – Korte tekstar og såre songar

Ord og musikk med forfattar Gaute Sortland og bandkollega Olav Christer Rossebø frå Bergen Mandolinband.Sortland debuterte som forfattar med romanen Johan i 2009, og i fjor kom boka Korte meisterverk. Forfattaren er òg kjent som songar og musikar i Bergen Mandolinband. Humor og tragedie i skjønn forening.


Valley of four v/Brit Synnøve Johansen

Britt-Synnøve Johansen: Song
Kjetil Ottesen: Song og gitar
Svein Ragnar Myklebust: Piano, trekkspel og muligens pen koring
Theodor Barsnes Onarheim: Kontrabass og pen koring

Valley of four er eit nystarta countryband beståande av Britt-Synnøve Johansen, Kjetil Ottesen, Theodor Onarheim og Svein Ragnar Myklebust.
Kvartetten har vald å ta utgangspunkt i den tradisjonelle countrymusikken og held seg stort sett til den. Dei har lytta mykje, diskutert endå meir og valt ut sine favorittar.
Valley of four lover ein konsert med fleirstemt song iblanda mykje lun humor. Publikum kan vente seg kjende songar frå artistar som Dolly Parton, Willie Nelson og Johnny Cash, framført so fint som kvartetten berre klarer å tolke dei.

Britt-Synnøve Johansen er kanskje mest kjend for sine tolkningar av Piafs musikk, samt store roller i musikalar som Les Miserábles, Annie og Billie Elliot. Likevel ligg countrymusikken hennar hjarte nær, og ho er svært glad for at dette prosjektet endeleg vert realisert.
Kjetil Ottesen har i mange år jobba tett med artistar som Rita og Frank Eriksen, og er med si såre røyst ein framifrå tolkar av country. Kjetil, Rita, Frank og Britt-Synnøve var alle med i Strengemusikken, som i 1998 gav ut cd’en med samme namn.
Svein Ragnar Myklebust er ein framifrå pianist, men har og mange oppsetningar bak seg som musikalsk leiar, til dømes i Les Miserábles og Billie Elliot. Han er også fast pianist med fleire artistar som Hanne Krogh og Britt-Synnøve Johansen, og produserer jevnleg musikk for Rogaland teater.

Theodor Barsnes Onarheim er ein av landets aller beste, mest brukte og mest allsidige bassistar. Her i distriktet har han samarbeida med mellom anna Rogaland teater, Stavanger symfoniorkester, Fint fransk orkester, Randi Tytingvaag og Britt-Synnøve Johansen.

Boklansering & minikonsert med Tønes

Frank Tønnesen, bedre kjent som Tønes i musikalsk sammenheng, debuterer som forfatter!

I september lanseres hans roman fra bygde-Norge "Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem". Så god som Tønes er med ord og tekster, så kan vi bare forestille oss hvor bra dette blir. I bokform blomstrer disse talentene i en bukett fortellinger som flettes til en kollektivroman hvor Tønnesens lett gjenkjennelige humor fyller skjebner, karakterer og sosialt - og beklemt - samkvem. Men parallelt med dette skriver Tønnesen ut mørkere og mer eksistensielle undertoner i fortellinger om ensomhet, tilhørighet og utstøtthet. Tønes turnerer dette stoffet i et lett og slagferdig språk og viser alltid kjærlighet til disse ofte litt skyggeredde karakterene som befolker universet hans. Uansett hvor små problemer de øser seg opp over, og hvor feil beslutningene deres gjerne kan være.

Men ingen kveld med Tønes uten musikk. Dette blir en salig kveld med litteratur og musikk i skjønn forening.