De-Historiske
Grand Hotell Egersund   

Glade pølser - Mat for mannfolk og sultne damer

Torsdag 25. august kl 1930
Arnt Olav Klippenberg & Roar Hasle med temaet pølser og vin
gladep%c3%b8lser

Glade pølser - Mat for mannfolk og sultne damer

Hver by og hvert tettsted hadde pølser og pølsemakere som folk var stolte av. Så kom tøffe tider, og de gode pølsene forsvant sammen med de lokale pølsemakerne. Nå snur bølgen. Pølser er "in" som aldri før. Ei pølse er ikke lenger bare ei pølse. Utvalget og kvaliteten blir stadig bedre.
Pølser er der øl var for noen år siden. Først krise og nedleggelser, men så en oppblomstring uten sidestykke. Nå brygges det øl i kjellere over hele landet. Det er denne trenden som har nådd pølsa. Menn bytter ut høvelbenken med kjøkkenbenken. Folk vil lage si egen pølse.
Forfatter og humorist Arnt Olav Klippenberg har skrevet boken Glade pølser. Her får vi på en humoristisk måte servert pølsas fascinerende historie fra vikingtida og fram til i dag. I tillegg tar han leserne med inn på kjøkkenet og viser hvordan han lager sine egne favorittpølser. Etterpå bruker han de samme pølsene til å lage herlige retter som blir beskrevet i lett forståelige oppskrifter.
Glade pølser er ingen tradisjonell kokebok. Den er først og fremst en hyllest til verdens første "fast food" , som nå er trend som "slow food". Det er en humrebok der humoristen Klippenberg skriver for alle som vil vite mer om pølser, og samtidig vil ha det gøy med sine egne pølser.
 
Kombiner dette med gode viner, så har vi en flott aften.
 
Torsdag 25. august kl 1930 på Grand Hotell Egersund
 
Påmelding til Geir på epost. (geir@grand-egersund.no)