Vannbassengan

VANNBASSENGAN - last bed beskrivelse og kart her!

Vannbassengan er et småkupert og allsidig barskogsområde som ligger like nordøst for Egersund sentrum.

Tidligere lå det gamle vannverket til Egersund her oppe. I dag skaper både bassengene og de gamle steinsatte kanalene spenning og variasjon i skogsmiljøet. Pga. beliggenhet, natur og brukervennlig tilrettelegging er Vannbassengene i dag et av de mest brukte friluftslivsområdene i Dalane.

Området har en rik vegetasjon og flere kilometer med natur- og kultursti. Her vil du finne lysløyper, utsiktspunkt og rasteplasser med gode muligheter for å drive med aktiviteter som jogging, trim , ballsport og bading. Det er ett nytt flott toalett ved badeplassen. Stor parkeringsplass. 

Det er merket fire rundturer med utgangspunkt fra parkeringsplassen i Vannbassengane. Det er turer i vannbassenganes småkupperte og allsidige barskogsområde. Dalane Friluftsråd har gjort et utvalg av alle stier og turveier i området og laget fire løyper med forskjellig vanskelighetsgrad og lengde, men ingen av løypene er vankeligere eller lengre enn at de aller fleste av oss klare en runde. Når det gjelder tidsforbruk på tur, er det noe du bestemmer selv. Her kan du velge alt fra 20 minutter til absolutt hele dagen. Lysløype, gangveier og stier ligger til din disposisjon, her er det bare å forsyne seg. Skiltingen ute i naturen er også god, så her er det bare å legge i vei.

Det er lett å finne frem her, er du i sentrum av Egersund og kjører i retning Sokndal (Hauge I Dalane), vil du møte skiltet som viser vei før du er kommet ut av byen. Etter å ha kjørt noen smale veier som er godt skiltet, kommer du opp til parkeringsplassen hvor Egersund Orienterings Klubb har sitt tilholdssted. Det er fint å starte turen herifra.

God tur!
Vannbassengene
Vannbassengene og tilrettelagt badeplass
Gå gjerne via Elverhøy for å komme til Vannbassengan
Sandtjødnet er et populært badevann i Vannbassengan. Gåavstand fra sentrum.
Gode muligheter for sykling på grusveier og stier
Badeplass like ved sentrum
Fin lysløype for en kveldstur