Hellvik - Egersund

HELLVIK - EGERSUND - last ned beskrivelse og kart her!


Kombiner den vakre gåturen langs den gamle jærbanen og Nordsjøveien fra Hellvik til Egersund med et kurs eller konferanse på Grand Hotell Egersund.

Å gå eller sykle Nordsjøveien fra Egersund til Hellvik er en fantastisk tur, som strekker seg over 12 flotte kilometrene på godt opparbeidet turvei/grusvei. Underveis på turen er det mange flotte utkikkspunkter og rasteplasser. Et fint alternativ, om det blir for langt å gå eller sykle frem og tilbake, er å snu ved Maurholen (gammel togstasjonmed vaffelsalg i sommerhalvåret og flott utarbeidet uteareal) eller ta toget den ene veien. Ruten er en del av Nordsjøveien og er godt merket. Fra sentrum følges Fv.44 til stasjonen hvor en tar til venstre og følger Fv. 502 i retning Eigerøy. Her kan gang og sykkelsti og skjermet vei benyttes helt til krysset ved Gamle Eigerøyveien. Der krysses veien og den flotte turvegen blottlegger seg rett etter undergangen av eigerøyveien. Denne ruten benyttes mye av turgåere, og syklister bes å vise hensyn til disse.
I turtempo bruker ca. 2 timer og 15 minutter å gå denne strekningen. Men ikke glem å ha med mat og drikke, pausene underveis er minst like viktige for at dette skal bli vellykket. Flott utsikt ut over havet, Nora Sundet og Eigerøy. Turen passer godt å kombinere med kurs eller en faglig samling på Grand hotell Egersund. Kanskje dette kan være utgangspunktet for en blåtur til Egersund?

Den vestlandske hovedvei

Nedlagt riksvei mellom Hølland i Ogna og Hegrestad, bygd i 1840. Var den første veien som ble bygd med tanke på hjulredskaper i Rogaland. Veien var i bruk til 1941 og ble gjenåpnet som turvei i 1994. Det er flere kulturminner langs veien. Du finner også flere informasjonstavler med opplysninger om natur og kultur. Kupert fjellandskap, del av North Sea Cycle Route, 7 km.

Flere rasteplasser og fiskevann langs veien. Parkering: Ognahallen, Ogna, Hegrestad ved Hellvik. Tog til Hellvik eller Ogna.
Hellvik
Hellvik
Mat på turen
Smør med matpakke fra Grand Hotell