Dagstur med båt i Bjerkreim

M/K Ørstølen

ØRSDØLEN - last ned beskrivelse og kart her!

M/K Ørsdølen går i dag i turisttrafikk på det 17 km lange Ørsdalsvannet i Bjerkreim. Ørsdølen var den siste båten som gikk i organisert rutetrafikk på en innsjø i Rogaland. Trafikken ble formelt avviklet i 1983.

Avreise fra avtalt sted med turbuss. Vi kjører E-39 og passerer Sandnes, Ålgård før vi kommer til Bjerkreim kommune, som vi skal bli bedre kjent med i dag. Ved Vikeså passerer vi FN-parken, minnesmerke over soldater fra Rogaland som har falt i FN-tjeneste. Vi kjører til Odlandstø hvor MK Ørsdølen venter. Vi får være med på en flott tur i naturskjønne omgivelser på Ørsdalsvannet. På turen passerer vi mange flotte historiske gårder og frukthager som dessverre er nedlagt. Det er mulighet for servering av kalde eller varme retter i Lauperak. Bjerkreimskomla er den mest populære retten. På sommerstid er det ofte grillmat som står på menyen.

Salg av kaffe og mineralvann ombord på båten. I Ørsdalen står bussen klar til å ta oss ombord. Vi foretar en spektakulær tur opp Ørsdalsbrekka og gjennom tunnelen før vi kommer til vintersport stedet Stavtjørn. Fin kjøretur i kupert terreng ned til Vikeså og Egersund.

Variget ca 5 timer. Må forhåndsbestilles. Vi på Grand bestiller gjerne en dagstur for våre gjester (i grupper).

Turen kan også gå videre gjennom Gloppedalsura, Nord-Europas største steinur, steiner store som hus. Kjent fra krigshandlinger i 1940.
 
Bjerkreim
M/K Ørsdølen