Trollpikken

DEN VERDENSKJENTE TROLLPIKKEN
Trollpikken er en spektakulær fjellformasjon i Egersund, Norge. Den står og strutter i heia mellom Kjervall og Veshovda. Formasjonen er et realt fallossymbol som speider ut over Dalane.  Last ned turbeskrivelsen her. Trollpikken gjør seg veldig godt i disse selfie-tider, som du kan se her på Instagram og facebook. Det er laget en egen nettside til ære for fjellformasjonen. Se den vakre Dalane-naturen og bilder av den morsomme steinen på instragram på f.eks profilen til @trollpikkenofnorway eller @trollpikken 

KOMBINER MED OVERNATTING I EGERSUND
Gjør turen ekstra hyggelig med en natt eller to på Grand Hotell i Egersund sentrum. Grand Hotell er et fullservicehotell med alt du trenger fra overnatting til frokost, lunsj og middag. Du finner mye fin shopping like utenfor hotelldøren; Både i gågatens nisjebutikker eller på kjøpesenteret Amfi Eikunda. Kjøpesenteret ligger i Egersund Fayance sine gamle fabrikklokaler. Her finner du også Fayancemuseet som er vel verdt et besøk. Sentrum er en turistattraksjon i seg selv. Egersund er en av Norges best bevarte trehusbyer. Her kan du vandre rundt i små trange gater i en veldig koselig by på sør-vestlandet. Hotellet ble akkurat 140 år, og er en av perlene til De Historiske Hotel & Spisesteder. Les mer om Egersund og alle muligheter og attraksjoner byen byr på på Visit Egersund. Som gjest på Grand eller Eigra får du bruke hotellets parkeringsplass

SULTEN ETTER TUR? 
Blir du sulten på tur er det godt å vite at det er kort vei til Egersund sentrum etter tur til Trollpikken. I Egersund sentrum finner du flere restauranter og spiseteder. I midten av mars 2019 åpnet vi EIGRA kjøkken & Bar. Her ønsker vi deg velkommen til å nyte de beste lokale råvarer i en moderne setting. "Fun dining, sharingstyle" er et begrep vi innførte i restauranten da vi åpnet. Fyll bordet med de rettene og råvarene dere har mest lyst på akkurat denne dagen, og del, spis og kos dere med de rettene der har valgt. Bestill gjerne bord på forhånd, så holder vi av en fin plass til deg. Bordbestilling gjøres via eigra.no eller på telefon 51 49 60 60. 

MATPAKKE
Overnattende gjester kan gjerne smøre med seg matpakke fra frokostbuffet mot et tillegg i pris. Henvend deg til servitøren, så får du det du trenger til å pakke maten i.

BOOK OVERNATTING I EGERSUND

LETT TUR, ENKELT Å FINNE FREM
Trollpikken er enkel å finne og turen er enkel å gå. Kjører du bil tar det 10 minutter fra hotellet til parkeringsplassen ved starten av Trollpikken-turen. Fra sentrum kjører du mot E39. Ved avkjøringen til Mjølhus står det også skiltet til Trollpikken. Kjør til Sletteid og bruk parkeringsplassen som er skiltet Trollpikken. Gå opp Kjervallsbakken. Midt i bakken går Opplev Dalane-stien inn til høyre. Ta av her. Etter den første bekken holder du til venstre. Når du ser et stort vann, følger du dalsøkket oppover. Trollpikken reiser seg helt øverst i dalen, i et skar. Turen tar cirka 20-25 minutter hver vei. Veien er godt skiltet, og det er lett å finne frem. 

EN LITT LENGRE TUR? 
Et alternativ kan være å starte turen fra sentrum, gjennom  Vannbassengan. Gå Opplev Dalane-stien mot Kjervall. Da tar du til høyre rett før du kommer til Kjervallsbakken og følger samme rute opp dalen.

SYKLE TIL TROLLPIKKEN? 
Grand Hotell Egersund har 12 sykler til uleie. Syklene kan leies av hotellets gjester og andre som ønsker å sykle opp til parkeringsplassen og gå turen derfra. 
Pris for å leie sykkel og hjelm 1 dag er kr 150,- Henvendelse resepsjonen. Det tar cirka 30 minutter å sykle fra hotellet til parkeringsplassen der Trollpikken-turen starter. NYHET 2020: Nå har vi også fått elsykler du kan leie hos oss. 

Presisering:
Lengde på tur 1.830 km/1,14 mi
Tidsbruk på omlag 1 time tur/retur (+ eventuel pause ved Trollpikken) 
Velg gode sko, det er myr og noen bløte partier.
Trollpikken i Egersund
Klatre opp på Trollpikken
Turen opp til Trollpikken er en vakker naturopplevelse.
Ny restaurant i Egersund med -fun dining, sharing-style-
NYTT SPISESTED I EGERSUND. Moderne mat med lokale råvarer.
GrandHotellEgersund-fjellvandring-trollpikken-2018-web%20(1)