Nordsjovegen

Sykkeltur langs kysten

Sykkeltur langs kysten av Dalane

Bestill sykkelpakke her!

Sykkeltur langs Nordsjøvegen til Sokndal

Turen langs Nordsjøvegen mellom Egersund og Sogndalstrand gir deg en flott naturopplevelse. Lite trafikk og liten høydeforskjell gjør turen tilgjengelig for mange. Fra sykkelsetet får du med deg lydene av bølgebrus fra havet og måkeskrik når du sykler deg gjennom det flotte og varierte kystlandskapet. Underveis kan du raste med Nordsjøen som ditt vindu, mens du nyter en deilig medbrakt lunsj.

PRAKTISK 
Du starter med 3-retters middag og overnatting i vakre Egersund, på Grand Hotell. Neste morgen er det frokostbuffet på hotellet. Du smører med deg matpakke fra frokostbuffeten. Syklene utleveres på hotellet. Fra Egersund sykler dere langs riksvei 44 som er en del av Nordsjøvegen. Denne følges ca 25 km før en svinger av til Riksvei 33 og mot Nesvåg. Fra Nesvåg følger man riksvei 33 gjennom Rekefjord til man kommer til Hauge i Dalane. Her følger man Strandavegen til man ender opp i Sogndalstrand.

Turens høyeste punkt er 158 m over havet. Sykkeldistansen er ca. 31,5 km og vi regner at turen vil ta ca. 2,5 time med pauser i tillegg.
Etter en opplevelsesrik dag på sykkelsetet får du en fortreffelig 3-retters middag  på Sogndalsstrand Kulturhotell, samme sted som dere overnatter. Frokost neste morgen. Dere kan velge om dere vil sykle eller transporteres tilbake til Egersund. 
 

Mye kjekt å se og gjøre underveis! 


STAPNES FORT
Opplev viktig krigshistorie langs ruten. Allerede i november 1940 hadde tyskerne et midlertidig hærbatteri på Stapnes. I løpet av 1941 fikk de tak i fire eldre norske 12 cm skipskanoner som de installerte i området. Norsk etterretning opplyser at det i oktober 1941 var stasjonert til sammen 250 tyskere innen dette anlegget, samtidig som ca 150 nordmenn var beskjeftiget med ulike typer arbeid. Modernisering og omvæpning fortsatte frem til august 1943, da tyskerne anså anlegget som ferdig.

Britene hevdet at Stapnes fort i 1944 hadde 4 kystforsvarskanoner (trolig 12 cm), 4 mindre luftvernkanoner, kommandotårn med avstandsmåler lytteapparat, søkelys, maskinhus, ammunisjonslager, arrest, vakthytte med telefonsamband, laserett, kokebunkers og brakker for soldatene. For hver brakke som ble bygget ble det også bygget tilfluktsrom. Brakkene var små og lå spredt ut over området, ofte bak knauser. Langs havkanten var det piggtrådsperringer og atskillige løpegraver og maskingeværstillinger. Rundt området var det satt opp piggtrådgjerde.

Det finnes fortsatt mange spor etter tyskernes aktivitet i området, ikke minst imponerende kanonstillinger og gråsteinkledde betongbunkere som ligger langs klippekysten.

NESVÅG
Rett ved havet på idylliske Nesvåg finnes en stor samling gamle båtmotorer, fiskeutstyr og båter i et maritimt miljø. Her er det mulighet for omvisning, turer med den pensjonerte reketråleren M/S Sjødis og enkel matservering.
 

Inkludert i sykkelpakke

2 overnattinger i standard rom (1. natt på Grand Hotell i Egersund, 2. natt på Sogndalsstrand Kulturhotell) 
Frokost x 2
Aperitiff før middag x 2 
3-retters middag x 2
Fruktfat på hotellrom x 2 
Selvsmurt lunsjpakke på Grand Hotell 
Sykkelleie fra Egersund til Sogndalstrand (DBS sykkel inkl.lappesaker)
Transport av bagasje tur/retur Egersund - Sogndalsstrand
Transport fra Sogndalstrand tilbake til Egersund søndag

Gjelder: hver dag i sommersesong. I weekend frem til 1. oktober. 
Start: Egersund
Stopp: Sogndalstrand
Varighet: 2 netter/3 dager
Inkl.: 2 overnattinger, måltider, sykkelleie og bagasjefrakt. 
Høydepunkt: Naturopplevelse langs Nordsjøvegen
Anbefalt transport: Bilferie
Totalpris pr person fra kr. 3 990,-

Bestill turen her!

H%C3%A5dyret
Sykkel_Vannbassengene%20Bj%C3%B8rn%20Aakre
P%C3%A5%20to%20hjul%20gjenom%20Egersund

Syklist velkommen!

Alle bedriftene på Syklist Velkommencyclingnorway.no har bestemt seg for å være spesielt gode verter for syklister, og har derfor laget noen krav til bedriftene som vi mener du som syklist vil ha nytte av:

-  Satse spesielt på syklister og være serviceinnstilt,
-  god informasjon om sykkelruta og tilbud langs ruta,
-  god informasjon om attraksjoner i nærheten,
-  god informasjon om offentlig transport,
-  bo og spise godt underveis, og ha muligheter for å smøre niste til neste dag,
-  tilby sikker sykkelparkering,
-  tilby sykkelutleie eller ha avtale med noen som har det,
-  ha tilgjengelig lappesaker,
-  tilby værvarsel til gjestene.

Mange vil også tilby:
-  muligheter for å vaske og tørke klær,
-  transportere bagasjen for deg,
-  ha en vaskeplass for sykkelen.

Her er du som syklist spesielt velkommen!