Sykkelturer

Sykkel- og gåturer med utgangspunkt fra Grand Hotell

Sykkelturer

Sykkel- og gåturer med utgangspunkt fra Grand Hotell

Bli med og opplev kysten eller heia på nært hold. I området vårt er det mange kjekke sykkelløyper og turforslag. Spis godt på EIGRA kjøkken & bar.  
 

Den vestlands hovedvei

Skog, fjell, sjø og historie på den vestlandske hovedvei. Denne turen kom på 5. plass i kåringen Norges flotteste sykkeltur. 
Rute:
Egersund sentrum – følg nordsjøruta til Brusand stasjon.

Lengde: 25 kilometer.

Det aller meste av veien er bilfri og kan sykles hele året. Turen passer for folk i alle aldre, men det er noen heftige bakker som gjerne kan trilles! Sykle eller ta toget tilbake til Egersund by. Delvis på gamle jernbanestrekninger, fører den 160 år gamle Vestlandske hovedvei deg gjennom nydelig terreng og vakker natur. Ta deg god tid underveis og nyt både historiske bygg, gammel ingeniørkunst og ikke minst det flotte landskapet. Turen gir deg passe mange oppoverbakker til å få opp pulsen litt, men det er helt lov å gå om du synes det blir tungt! Og ikke fortvil - det er masse flotte rasteplasser underveis.

Start i Egersund sentrum og følg den bilfrie veien til endestoppet ved Brusand stasjon. Følg merkingen til Norsjøruta. Fra Egersund går turen langs den gamle jærbanen på fine grusveier. Etter åtte-ni kilometer sykler du et lite stykke på riksvei 44, før veien går videre på Den vestlandske hovedvei. Den fineste utsikten finner du ved sandstrendene på Brusand.

Se bilder fra turen her.
G%C3%A5gaten%20blomster
Sykkel_Vannbassengene%20Bj%C3%B8rn%20Aakre
P%C3%A5%20to%20hjul%20gjenom%20Egersund

Eigerøy Fyr
OPPLEV STORHAVET - SYKLE TIL FYRET!


Rute: Egersund sentrum – følg veibeskrivelsen til Eigerøy fyr
Lengde:  21 kilometer.

Det er sykkelsti deler av veien. Turen kan sykles hele året. Turen passer for folk i alle aldre, men det er noen strekk med smal vei og anbefales ikke for små barn på egen sykkel! Sykle tilbake til Egersund by.

Ta sykkelturen til Eigerøy, besøk Eigerøy fyr som har et av Europas sterkeste lys og som ble oppført som et ledd i å bygge opp skipssikkerheten langs kysten. Studer også den spesielle geologien langs ruta. Magma Geopark har laget gode beskrivelser, les her. Det unike med steinen i området, som heter anortositt, er at den fins i store forekomster kun i Egersund, i et utilgjengelig område i Cananda og på månen! Altså vel verdt å studere på turen!
 
Start i Egersund sentrum og følg veien til Jernbanestasjonen (1 km), ta til venstre og sykle over Eigerøy bru (1,7 km). I rundkjøringen ta til høyre og følg skilt til p-plass på Segleim (5,7 km - ikke sykkelsti). Stopp gjerne på Skadbergstranden og ta et bad. Totalt 9,2 km hver vei til p-plass ved Segleim. Parker sykkelen her eller sykle ca 2 km ut på veien mot fyret. Det er merka sti siste delen av turen.  

Se bilder og les mer om turen her.

ANDRE TURTIPS: 
For andre sykkeltips i Dalane, les mer her.
Geobikeltur i Egersund
Sykkeltur i Bjerkreim
Sykkeltur i Sokndal
Sykle dresinbanen i Flekkefjord

Eigerøy - molo mot storhavet
Roda, En liten fjelltopp men med mye utsikt
Den vestlandske hovedvei
Jærkysten, Ogna til Brusand
Fra Jæren til Dalane langs brusanden

OPPDAG MAGMA GEOPARK MED SYKKEL
Les mer på Magma Geopark sine sider!
Magma Geopark har maneg spennende turforslag til forts; Sjekk www.magmageopark.com

OPPLEV EGERSUND FRA SYKKELSETET 
Guide venter dere ved Grand Hotell. Sykler, hjelm og snacks er inkludert i leien. På sykkelturen får en se og høre om danseplassen Elverhøy, sølvskatt fra vikingtiden på Årstadgården, utsikt fra Varberg-toppen og innseilingen til Egersund havn. Turen går deretter gjennom Strandgaten og innom Kirken, byens eldste bygning og samlingsplass. Det er guide med på turen, vi har 12 sykler og turen tar i underkant av to timer.

Pris pr pers kr 350,- (sykkel, drikkeflaske og en liten "snack" er inkludert)

TURER PÅ SYKKEL ELLER TIL FOTS 
Det er et hav av turmuligheter i området i og rundt Egersund. Tur til Hellvik langs sjøen på sykkel eller til fots, til Eigerøy Fyr, Nokkåsen, rundtur via Øygreid, Vannbassengene og mange andre muligheter. Opplev Dalane har merket flere ruter i Dalaneområdet som en kan følge.

Klikk her for flere turmuligheter i Egersund.

 
Syklist velkommen!
Alle bedriftene på SYKLIST VELKOMMENwww.cyclingnorway.no har bestemt seg for å være spesielt gode verter for syklister, og har derfor laget noen krav til bedriftene som vi mener du som syklist vil ha nytte av:

-  Satse spesielt på syklister og være serviceinnstilt,
-  god informasjon om sykkelruta og tilbud langs ruta,
-  god informasjon om attraksjoner i nærheten,
-  god informasjon om offentlig transport,
-  bo og spise godt underveis, og ha muligheter for å smøre niste til neste dag,
-  tilby sikker sykkelparkering,
-  tilby sykkelutleie eller ha avtale med noen som har det,
-  ha tilgjengelig lappesaker,
-  tilby værvarsel til gjestene.

Mange vil også tilby:
-  muligheter for å vaske og tørke klær,
-  transportere bagasjen for deg,
-  ha en vaskeplass for sykkelen.

Her er du som syklist spesielt velkommen.