Surfing på Jæren

Norges beste surfeforhold finnes langs Jærstrendene. Både sommersesongen og vintersesongen har gode muligheter for surfing.

På sommer, og tidlig høst passer forholdene generelt bedre for begynnere. Varmt vann og relativt liten bølgestørrelse er gode grunner til å forsøke seg for første gang i vannet. Spesielt bra egnet for begynnere innen bølgesurfing er Solastranden, Hellestø, Sele, Bore, og Brusand/Ogna. På sommerhalvåret holder det som regel med en 3-4 mm våtdrakt. 

For de mer erfarne surferne, vil forholdene lenger ut på høsten og vinteren by på bedre muligheter til å finne gode forhold. Sterkere lavtrykk fører til kraftigere bølger, og vanntemperaturene er ingen hindring med moderne vintervåtdrakter. Det anbefales å følge godt med på bølge- og vindvarsel for dagen, da forholdene på vinteren kan endre seg betydelig på kort tid. De fleste strendene gir muligheter til gode forhold alt etter vindretning og bølgeretning. Forhør deg med lokale surfere eller surfshops for råd og nærmere informasjon.

Vær vennlig å respektere privat eiendom og vernesoner ved parkering av bil. For oppdaterte værvarsel og vindmeldinger, er www.yr.no en god ressurs. 

Eurosurf arrangeres på Jæren i 2017. Kom og opplev Europas beste surfere boltre seg i bølger langs Jærkysten! Les mer her.

Vi tilbyr gode priser og hyggelig bespisning hos oss på Grand hotell Egersund. Ca 30 -50 minutters kjøring - alt etter hvor dere ønsker å surfe.
Sjekk våre rom her.                 
surfing
Surfing i Rogaland
Terje Rakke/Nordic Life/regionstavanger.com
surfer-paa-stranda-brett-i-sand-foto-Terje-Rakke-2000016963
Terje Rakke/Nordic Life/regionstavanger.com