Oktoberfest

Dette er en av høstens store begivenheter

Oktoberfest

Oktoberfesten i Egersund

Dette er en av høstens store begivenheter, med flere tusen besøkende hvert år! Det blir som alltid allsang, tradisjonell tysk oktoberfest-mat og riktig god drikke – spesiallaget for Oktoberfesten. Underholdningen varer hele kvelden og er i regi av Egersund Mandssangforening. Hver høst arrangeres det 4 forestillinger fordelt på 2 helger.

 

Overnatting

På Grand Hotell Egersund tilbyr vi rom for overnatting med frokost. Grand kafe er også åpen for bevertning fredag, lørdag og søndag.
Send romforespørsel her.

Bestill hotellrom og billetter til Oktoberfest nå!
Ring oss på 51 49 60 60 eller send en e-post!

 

Program

18:00
Teltet åpnes, folket strømmer til, og du ønskes velkommen av staute Mandssangere, og veistøvet kan vaskes bort med Berentsens Brygghus leskende drikke. Salg av øl, vin og brus.

19:00 
Offisiell åpning av Oktoberfest i Egersund. Ørene fylles med musikk fra Egersunds Musikkorps’ «Tyrolerorkester», Gylne Øyeblikk fra Egersunds Mandssangforenings repertoar, allsang, musikk, og mye glede og godt humør – der du er både artist og publikum!

20:00
Matservering: «Echte deutsche Bratwürste, Kartoffelsalat, Sauerkraut und Bretzel.»

21:30
Underholdning og overraskelser, mer mandssang, solosang, allsang, og musikk. Den tørre strupe kan fortsatt leskes.

23:00
Leskedrikksalget avsluttes, sangere og musikere puster ut. Natten er enda ung og det er fortsatt noen timer før utelivet i Egersund slutter. Kafèer og kroer ønsker deg velkommen!

24:00
Lysene slukkes, teltet stenges, og glade mennesker vandrer videre.

Med forbehold om justeringer fra år til år.
Oppdatert informasjon av året finner du på Oktoberfesten i Egersund sin egen hjemmeside
 
Fra NRK 2010
Med øl, pølse og allsong, skal fleire tusen folk halda varmen under mørke haustkveldar i Egersund. Det er duka for nok ein Oktoberfest. I Tyskland har oktoberfestivalen røter tilbake til 1810, og blir arrangert kvart år i slutten av september i München. Og når det blir arrangert øl-festival i Egersund strøymer folk til. Med 3500 solgte billettar vil ein nok kunna høyra allsong og skåling frå byen ut i dei små timane.
– Ølet har me laga for festivalen og brygga på det lokale bryggeriet, pølsa kjem frå slaktemeistaren i byen og dei tyske drikkevisene blir sunge av Egersunds mandsangforening, kan Harald Berentsen stolt fortelja. For festivalen handlar om mat-, song- og ølkultur. Noko som passar godt i haustmørket seier arrangøren, og kulturar som er samlande på tvers av generasjonar:
–Me har solgt billettar til heile tre generasjonar som skal sitja på same bord i byteltet, seier Berentsen.
Han ser fram til festivalen som skal vera denne og neste helg, og han legg til at dette ikkje er ein fullefest.
– I fjor varte arrangementet berre i to dagar, men me hadde ingen problem med bråk seier Berentsen.
Egersund Mandsangforening
Egersund Mandsangforening