Kjerag

KJERAG - last ned beskrivelse og kart her.

Kjerag i Lysefjorden - den mest majestetiske attraksjonen av dem alle! Kjerag er et populært fjellområde for vandring. Det som er skiller seg spesifikt ut, er den fastkilte steinen mellom fjellsidene - den såkalte Kjeragbolten. Kommer du deg opp hit er du rundt 1000 meter over Lysefjorden. Et spektakulært skue!  

Lysefjorden er 42 kilometer lang og en perle i norsk natur. Isbreene fra den siste istiden formet dette flotte fjordlandskapet du ser her i dag. Fjellet ruver 1000 meter over havet på begge sider av fjorden, og noen steder er det like dypt i fjorden som fjellene er høye. 

I Kjeragfjellet er fjordens spesielle karakteristikk intensifisert til det ekstreme. De bratte fjellsidene som tårner over deg, er et imponerende syn fra dekket på en båt. Naturlig nok er Kjerag en fristerinne for fjellklatrere og basehoppere om sommeren.  

Med bil; anbefales å ta med bilen på ferja inn Lysefjorden. Fra Egersund; kjør RV 44 langs Tengesdal til E-39 og videre mot Ålgård, ta av RV 45 Oltedalsvegen til dere kommer til RV 508 Seldalsvegen. Fortsett til RV 13 Lauviksvegen. Ta ferja inn til Lysebotnen og kjør opp til Ørneredet. Kjør over Sirdal på hjemturen.

Du går på merket sti fra Øygardstøl, omtrent fire til seks timer tur/retur. Terrenget er tungt og krevende. Parkering på Øygardstøl kr 150 for bil, kr 60 for MC.
Husk fjellsko, gode klær, matpakke og drikke. Fotturen er krevende og egner seg best for erfarne vandrere og for voksne. Husk å sjekke værmeldingen før du drar.

Vennligst merk: Det er ikke mulig å gå til Kjerag om vinteren. Sesongen er fra slutten av mai/begynnelsen av juni til midten/slutten av september.
shutterstock_213063262
Mat på turen
Smør med matpakke fra Grand Hotell