Julebyen Egersund

Årets vakreste eventyr!

Julebyen i Egersund - Norges juleby

Årets vakreste eventyr - JULEBYEN EGERSUND!
Hvert år, 2 langheler i desember, forvandles hele sentrum i Egersund til en helt ekte juleby. Egersund er til daglig en av Norges best bevarte trehusbyer, og blir bare enda flottere under julebyen. Under julebyen settes det opp masse små julehus rundt i hele sentrum. Her får du kjøpt masse deilig mat. Både mat som kan nytes der og da, og delikatesser fra nær og fjernt som kan tas med hjem til julekosen. Du finner alt fra delikatesser til masse flotte julegaver som skinnfeller, klær, hjemmestrikk, antikviteter og moderne interiør. Gjør unna julehandelen og ta med ulike typer sild, fisk, ost og bakevarer hjem til jul. Julebyen i Egersund må oppleves!! 

I 2004 ble Egersund stemt fram som Nissens hjemby i Norge. Samtidig med, og helt uavhengig av denne avstemningen, holdt et knippe Eigersundere med å sondere mulighetene for en Juleby i Egersund. Da NRKs lyttere kåret Egersund til Norges Juleby, og nissens hjemby, var arbeidet for lengst i gang med å lage et Julemarked i byen. Dette ble en bonus for initiativtakerne, som samtidig fikk en ekstra inspirasjon til å lage noe helt spesielt rundt Nissens hjemby.

Da datoen viste 8. desember 2004, var Torvet i Egersund forvandlet til en fantastisk sjarmerende liten Juleby, med boder fulle av mat, tekstiler, gløgg, kunst, julepynt, og mye mye mer. Egersundere var stolte, og folk utenbys fra var mektig imponerte. Julebyen Egersund var tilbake i 2005 og skapte, om mulig, et enda flottere julemarked.

Julebyen har blitt en tradisjon og et begrep langt utover Rogaland fylke, og enda litt lenger. Æren for dette ligger ikke på én enkelt person, men på en hel bys iver etter å lage noe spesielt og annerledes i førjulstiden. Julebyen er de to første helgene i desember, altså 6. – 9. og 13. – 16. desember 2018.   

JULEMAT PÅ GRAND HOTELL
Når du blir sulten og har lyst å sitte ned litt, er det godt å vite at du får varm julemat på Grand Hotell. Vi får fulle hus under hele julebyen, så husk å bestille bord på forhånd. Ring oss på tlf. 51 49 60 60 eller send oss en e-post for bordreservasjon. 
Fredager og lørdager i hele november og desember får du Grand Dinnershow - en fantastisk helaften med show og 4 retters middag. 

kilde: www.julebyen.no 
Se flere stemningsbilder på iegersund.no 
For mer informasjon, klikk her for gå til JULEBYENS egen webside!
Julebyen Egersund
Julebyen Egersund 2014
Nissetoget passerer Grand Hotell under julebyen 2014. Foto: Johan Aakre
Grand Hotell Egersund