Fisketur

Det er lange fisketradisjoner i Egersund

Fisketur i Egersund med M/S Sjødis

Havfiske i Egersund

Egersund ligger ved den åpne Nordsjøen men godt skjermet av Eigerøy som fungerer som en naturlig molo for byen. Det er lange fisketradisjoner i Egersund og havet har alltid stått i fokus.
Vi på Grand hotell kan leie inn M/S Sjødis og skipper Nesvåg (fra Sokndal) som kan ta inntil 12 gjester med på en eksklusiv fisketur i sundet utenfor byen. Dette er fantastisk natur i et unikt kulturlandskap.

Prøv gjerne fiskelykken underveis.

Det er mulig å bestille enkle servering i båten, som sprettferske reker med brød. Må forhåndsbestilles!

Historikk

MS «Sjødis» ble bygd av Bjarne Folkedal, Kopervik, i 1966 for Reinert Jakobsen i Vedavågen. Fartøyet ble brukt til makrelldorging, i drivgarnfiske og reketråling i Nordsjøen. I 1977 ble fartøyet kjøpt av partsrederiet Odd Omland i Kirkehavn og brukt i reke- og industritråling på Egersundsbanken.

«Sjødis» er utstyrt med en 195/210 Hk Callesen Diesel. Motoren sto som demonstrasjonsmotor for Callesen på fiskerimessa i Haugesund i 1965, kjøpt for 70 000 kr og satt i «Sjødis». Turbolader ble påmontert i 1968 som økte effekten fra 135 Hk til 195/210 Hk. I 1973 ble båten forlenget med 5 fot fra 52 til 57 fot.

Fartøyet ble overtatt av Dalane Folkemuseum og forvaltes av Nesvaag Sjø- og Motormuseum.
Priser:
Leie av båt med skipperpr timekr 2875,-
Ferske reker med brødpr perskr 190,-
Båttransport til Egersundpr oppdragkr 1725,-
M/S Sjødis