Egersund by
Egersund

Egersund sentrum

I Egersund kan du leve deg tilbake i tid, spasere gjennom smale gater, besøke det lokale museet, og ende dagen med en liten matbit på et av de koselige spisestedene.

En rekke spesialbutikker ligger på rekke og rad. Skal du bruke en feriedag i Egersund, er sentrum er godt utgangspunkt. Men du bør også komme deg opp i høyden. Hvis du er villig til å gå 15 minutter fra sentrum, har du to flotte muligheter. Varberg med panoramautsikt over sjø og hei, eller flotte turmuligheter i vannbassengene. Varberg er utsiktspunktet og herfra kan du nyte en fantastisk utsikt over byen og innseilingen til Egersund havn langs ”søra- og nordasundet”. Vannbassengene er rekreasjonsområdet til byen. Her finnes flere kilometer med natur- og kulturstier i et frodig og fantastisk område. Ta med matpakken og nyt den på en av de mange benkene, avslutt lunsjen med et forfriskende bad i et av bassengene. Her er alt lagt til rette for barn.

Egersund har nok å by på til �� fylle mange feriedager. Det anbefales tur til Auglend og Vandringshavn. Området ble i 1995 kåret til Årets friluftsområde i Norge. Her kan du fiske, grille og bade fra brygga. Stier i landskapet er merket med informasjon om den spesielle naturen, kulturen og husene. Auglend er 12 km fra sentrum.

Eigerøy fyr er også verdt et besøk. Eigerøy fyr ble bygd i 1854 for å sikre skipstrafikken langs kysten. I sin tid var det en nyvinning innen fyrvesenet. Dette var landets første tårn bygget i støpejern. Også i lysstyrke utmerket fyret seg, med sin 1. ordens lykt, er blinkene fra Eigerøy fyr noen av de sterkeste i Europa.  Foruten selve fyret ble det reist fyrforvalterbolig, uthus, naust og brygge. Det er fin tursti fra parkeringsplassen og helt ut til fyret. Hver søndag i sommerseongen er fyret åpent, og fyrvokteboligen er omgjort til kiosk. Det er mulighet for å bestille guidede turer med fokus på den unike geologien som er i området.

Egersund byr på mange ulike aktiviteter, som for eksempel en tur til Egersund Chokoladefabrik, Skattejakt i byens gater, bryggeriomvisnig på Berentsen bygghus og mye mer. Trykk her for å lese mer om de ulike aktiviteter som tilbys.

Ta kontakt med oss på Grand hotell så skreddersyr vi et opplegg for dere.
 
Tur til Egersund
Utsikt fra Kråkefjell
Utsikt fra Kråkefjell i Egersund